About Me

Nama saya Mohd Shafawi Sarbini. Nama panggilan adalah SHA, PAWI atau WAK.  Kini saya bekerja sebagai Eksekutif Akademik di Universiti Teknologi PETRONAS, Malaysia Pegawai Jaminan Kualiti di sebuah universiti swasta di Kuala Lumpur. Menulis memang menjadi minat saya sejak zaman remaja lagi. Blog ini saya dedikasikan untuk berkongsi jurnal kesihatan saya, keluarga dan rakan-rakan.

Minat saya adalah sukan bolasepak, futsal dan badminton tetapi sebagai seorang bapa kepada dua orang anak dan pekerja 9-5, memang sukar untuk mencari masa untuk bersukan dan beriadah. Dalam persekitaran yang serba mencabar ini, mencari amalan hidup sihat adalah matlamat semua orang. Jadi blog ini adalah bertujuan untuk berkongsi dengan orang ramai betapa pentingnya untuk mempunyai kehidupan yang sihat. Mudah-mudahan saya boleh membawa kesedaran kepada beberapa orang di seluruh dunia.

Healthy body, mind and soul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>